Cooking With Rosi

همه چیز درباره ی گیاه خواری

Cooking With Rosi

همه چیز درباره ی گیاه خواری

چرا آهن برای بدن مهم و ضروریه؟

ازونجایی که کمبود آهن رو خیلی از عملکردهای بدن ما می تونه تاثیر بذاره، تصمیم گرفتم یه پست جداگونه رو بهش اختصاص بدم. اگرچه که قبلا هم تو پست های مختلف راجع به آهن کمی نوشته بودم.

 اهمیت آهن برای بدن مون برای هیچ کسی پوشیده نیست. ولی باید ببینیم در عمل چقدر حاضریم از مک دونالد و غذاهای جانک فودی و کیک بی بی و امثالهام دست بکشیم و به جاش مواد غذایی رو در لیست غذاهای هفتگی مون قرار بدیم تا این عنصر دوست داشتنی و مهم رو به بدن مون برسونیم؟

 لیست کسانی که کمبود آهن دارن و به طرق مختلف بدن شون فریاد میزنه که ما آهن میخوایم یالا، کم نیست! من قدیمی رو هم بذارید تو اون لیست بی زحمت! 

آهن نقش متعددی تو بدن مون داره. به ساختن سلول های قرمز خون که وظیفه ی اکسیژن رسانی به سطح بدن رو دارن کمک می کنه. اگه به بدن به اندازه ی کافی اکسیژن نرسه، باعث احساس خستگی زودرس میشه. این خستگی می تونه از عملکرد مغز تا کاهش سطح ایمنی بدن رو شامل بشه. یعنی سیستم ایمنی بدن هم ضعیف خواهد شد. اگه به عنوان یه خانوم حامله و یا کسی که قصد داره باردار بشه کمبود آهن داشته باشید احتمال اینکه بچه زود به دنیا بیاد و یا خیلی کوچک تر از حد نرمال زیاده. آهن هم چنین نقش سازندگی تو پوست، ناخن و مو ها رو داره. اگه باردار هستید و یا اگه بچه ی کوچولو دارید(بین 4 تا 8 سال) اهمیت قرار دادن آهن تو مواد غذایی تون چند برابر میشه چون این دو دسته احتیاج به آهن بیشتری دارن.

با یه سرچ کوچیک دم دستی میشه ببینیم که گوشت قرمز و جگر هم جز مواد غذایی هستن که آهن بالایی دارن. ولی خانوم های باردار گوشتخوار سعی کنن که از جگر کمتری استفاده کنن. چون جگر به جز آهن ویتامین آ ی خیلی زیادی هم داره که روی جنین تاثیر منفی داره. ( ولی واسه من نه گوشت قرمز نه جگر به عنوان کسی که سال های زیادی از عمرم رو گوشتخوار بودم و مشکل آهن داشتم حل نکرد. بلکه از وقتی گیاهخوار شدم تونستم مشکل کمبود آهن م رو از بین ببرم)

جمله ی همیشگی من رو یادتون باشه. به حرف های من ِ تنها اعتماد نکنید و خودتون سرچ کنید. بخونید. بپرسید. با یه مطلب تو یه وبلاگ غیرپزشکی سلامتی خودتون رو هدف قرار ندید.


 خب حالا بریم سراغ آهن در میوه ها و سبزیجات :


گوجه فرنگی خشک شده. هر صدگرم گوجه، حاوی 9 میلی گرم آهن 

برگه ی زرد آلو. هر صد گرم برگه، هفت میلی گرم آهن.

جعفری تازه. هر صد گرم جعفری، شش میلی گرم آهن.

اسفناج. هر صد گرم اسفناج، سی و نیم میلی گرم آهن.

گزنه.

زیتون. هر صد گرم زبتون، سی و نیم میلی گرم آهن.

کشمش. عدس. توت خشک. انجیر. غلات. انواع جوونه ها. آویشن. کلم. چغندر. شکلات سیاه هفتاد درصد به بالا. زرد چوبه. 

تو عکس های زیر می تونید منابع جدیدی رو هم پیدا کنید. یه عکس هم مخصوص خانوم های باردار هست. امیدوارم براتون مفید باشه.




سایت فارسی زبان. منابع آهن در سبزیجات و میوه ها

سایت انگلیسی، اهمیت آهن در بدن ما 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد