Cooking With Rosi

همه چیز درباره ی گیاه خواری

Cooking With Rosi

همه چیز درباره ی گیاه خواری

کم خونی



دوستان عزیزی که برای ارتباط با من، از قسمت "  تماس با من " در منوی اصلی، استفاده کردید، من متاسفانه از اون قسمت توانایی پاسخ دادن مستقیم به شما رو ندارم. سعی می کنم تا جایی که بتونم به تک تک سوال ها، به خصوص اونهایی که چند بار تکرار شدن رو پاسخ بدم. مثل همیشه تاکید می کنم که من دکتر نیستم عالم دهر هم نیستم  پس فقط به نوشته های من اکتفا نکنید. بهترین کار مشاوره با پزشکی هست که اطلاعات به روز شده ایی داره و پدرکشتگی هم با گیاهخواری نداره! 


کم خونی و گیاهخواری :

کم خونی زمانی اتفاق می افته که گلبول های قرمز و یا هموگلوبین کافی در خون ما وجود نداره.  هموگلوبینی که در گلبول های قرمز وجود دارن باعث میشن که اکسیژن سوار تاکسی (گلبول ها) بشه و به مقصد های مختلفی تو بدن مون برن. هموگلوبین نقش مشتری (اکسیژن) پیدا کن تاکسی ها (گلبول های قرمز) رو دارن. حالا فکر کنید که این بازاریاب نباشه، چی میشه؟ تاکسی ها یا همون گلبول های قرمز بدون اکسیژن اینور اونور میرن و از اونجایی که اکسیژن خیلی واسه بدن مون مهمه باعث یک سری علائم ی میشه که از جمله ی اونها میشه به :

خستگی های دائمی

ضعف

رنگ پریدگی

نفس های بریده بریده و منقطع

سرگیجه

علاقه ی عجیب غریب به خوردن چیزهایی که غذا نیستن، مثل خاک، یخ و ...

گرفتگی عضلات پا ( به خصوص ساق پا )

درد ناک شدن زبان

بی حسی

سردرد

و ....

حتی اگر شما تپش قلب دارید و یا تعریق می تونه نشونه هایی از کم خونی باشه. 

کم خونی فقط به دلیل فقر آهن ایجاد نمیشه. گاهی اوقات حرص و جوش های عصبی منجر به زخم معده میشن و زخم معده میتونه منجر به کم خونی بشه. گاهی اوقات اگر طولانی مدت در معرض هوای آلوده قرار بگیریم سرب موجود در هوا وارد خون میشه و به جای اکسیژن سوار بر تاکسی ها میشه. ولی یکی از دلایل اصلی کم خونی>  

از دست دادن حجم زیادی از خون به دلیل وضع حمل و زایمان و یا پریود هستش. 

پس طبیعی هستش که یه خانمی هم که مثل یک شیر! گوشتخواره! کم خونی داشته باشه. و متاسفانه متاسفانه بر اساس آمار جهانی، ما جز کشورهایی هستیم که بیشتر از 40% افرادش (بیشتر خانم ها) دچار کم خونی باشن. به عکس زیر دقت کنید


هیچ ربطی به گوشت خواری و یا گیاهخواری نداره. پس تا یه نفر گیاهخوار شد، از کم خونی نترسونیدش. خوشبختانه امروزه انقدر دسترسی مردم به اینترنت و اطلاعات آزاد زیاد هست که همه بدونن آهن فقط تو گوشت پیدا نمیشه. پس خواهشا واسه پیدا کردن دلیل برای گوشتخواری تون چه برای خودتون چه برای دیگران بهانه های بهتری پیدا کنید. من کسی هستم که سال ها درگیر کم خونی و آهن پایین بودم. با تغذیه ی درست از گیاهان و میوه ها تونستم به مشکلاتم فائق بیام. من تنها نیستم. تقریبا تمام کسانی که تغذیه ی درستی دارند، نه تنها به مشکل جدیدی بر نخوردند، که مشکلات قبلی شون هم برطرف شده! چه بسیار بیمارانی که با گیاهخواری درمان شدند! برای درمان کم خونی، آهن جواب شماست. باید منابع غذایی با آهن رو در برنامه ی غذایی تون، حتی شده یه مدت به صورت اغراق شده قرار بدید. تو نوشته های قبلی منابع آهن در گیاهان رو نوشتم. لطفا پست مخصوص آهن رو بخونید. ولی توجه تون رو به ویتامین سی جلب می کنم که ویتامین سی چقدر در جذب آهن تو بدن ما کمک می کنه. به عکس زیر نگاه کنید

خانم دکتر ذرین آذر یکی از متخصصین تغذیه ایی هستش که خودشون سالهاست وگن هستن. توجه تون رو به صحبت های ایشون درباره ی کم خونی جلب می کنم >


آیا بیماران کم خونی مینور می‌توانند گیاهخوار شوند؟


"هیچ بیماریی را نمی‌شناسم که رژیم گیاهخواری برای آن مضر و یا در آن ممنوع باشد. در حقیقت همه گونه بیماری‌ها با انتخاب یک رژیم غذایی سالمتر، رژیم گیاهخواری درست و بالانس، بهبود پیدا می‌کنند. بدن با مصرف یک رژیم غذایی درست براساس گیاهان، فرصت بهبود و خود درمانی پیدا کرده هرچه را که قابل ترمیم و درمان باشد درمان می‌کند. عارضۀ تالاسمی مینور در کل کم خونی بسیار ملایمی است. و حدس می‌زنم که دلیل این سئوال شما این است که فکر می‌کنید رژیم گیاهخواری باعث ایجاد عوارض مختلف برروی بدن از جمله کم خونی می‌گردد. این تصور درست نیست. اگر چه گفته می‌شود که موادی به نام فیتات‌ها (Phytates) در گیاهان برروی جذب آهن اثر می‌گذارند ولی درعین حال مواد دیگری که گیاهان عموماً سرشار از آن هستند (مانند ویتامین ث) در جذب آهن اثر مثبت داشته درجۀ جذب آنرا بالا می‌برند. باید دانست که مواد حیوانی کلاً فاقد ویتامین ث می‌باشند. 

بطور کلی بدن با اکثر شرایط خود را سازگار کرده در مواردی کمبود آهن در رژیم غذایی قدرت جذب خود را بالا برده و میزان از دست دادن آهن بدن را پائین می‌آورد در نتیجه مطالعات نشان می‌دهند که میزان کم خونی به دلیل کمبود آهن در گیاهخواران و غیر گیاهخواران یکسان است. باید دانست که رژیم گیاهخواری درست و مناسب بطور کلی محیط مساعد‌تر و سالم‌تری در بدن ایجاد می‌کند که در نتیجه قابلیت و کارایی بدن در جذب مواد مختلف بالا می‌رود.

چند نکته قابل ذکر است: 

اولأ از مصرف چای و قهوه که در جذب آهن اثر منفی دارند بخصوص تا حداقل یکساعت بعد از غذا خودداری کنید.

جوانه‌ها بخصوص جوانۀ لوبیاها میزان فیتات‌ها (Phytates) را کم کرده در نتیجه جذب آهن را زیادتر می‌کنند.

از مصرف لبنیات خودداری کنید. لبنیات از نظر آهن فقیر بوده، خوردن آنها باعث می‌شود که از مواد گیاهی کمتری که می‌توانند منبع آهن برای بدنتان باشند استفاده شود آهن تخم مرغ نیز بسیار دیر جذب یا غیر قابل جذب بوده و بنابراین منبع خوبی برای تامین آهن نیست. حبوبات، دانه‌های روغنی مثل تخم کدو، مخمر، جوانه‌ها، منابع خوب تأمین آهن مورد نیاز بدن می‌باشند. آهن موجود در اسفناج خام بهتر از اسفناج پخته جذب بدن می‌گردد. اگر همراه این منابع آهن، سبزی‌ها و میوه‌های سرشار از ویتامین ث مثل کلم بروکلی یا کلم بروکسل، گوجه فرنگی، فلفل درشت دلمه‌ای یا آب پرتقال تازه استفاده کنید میزان جذب آهن بسیار بالا خواهد رفت. 

این یک توصیۀ کلی برای بیماران دارای تالاسمی مینور است. در شرایط و موارد مشخص باید هر موردی را جداگانه بررسی کرد. "


سبز باشید 


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد