Cooking With Rosi

همه چیز درباره ی گیاه خواری

Cooking With Rosi

همه چیز درباره ی گیاه خواری

سوپ لبو


می دونید ایراد اکثر ما ایرونی ها چیه؟ که خیلی محافظه کاریم. یعنی اگه همین الان یه دونه پاسپورت با اسم و مشخصات شما بذارن جلو دستتون و بگن با این می تونی به کل کشورهای دنیا سفر کنی، چند درصد ما ایرانی ها به نظرتون حاضر میشیم از اون کامفروت زون، از اون محدوده ی امنیت مون بیرون بیایم و بریم دور دنیا رو بگردیم؟ از من می پرسید؟ همون تعداد آدم هایی که هر سال تا دکوراسیون خونه شون رو عوض نکنن ول کن نیستن. همون تعداد آدم هایی که هرسال یه ردیف به النگوهای دستشون اضافه میشه. همون تعداد آدم هایی که تا کیف و کفش مارک اصل نخرن مهمونی پاشون رو نمیذارن. همون تعداد آدم هایی که حاضرن دست از پختن غذاهای تکراری هفتگی شون دست بردارن. همون تعداد آدم هایی که با تحقیق کردن، با خوندن، با مطالعه، با شناخت حاضر به قبول یه چیزی میشن. مثال می زنم. اکثریت ایرونی ها مسلمونن، همه مون هم مسلمون زاده هستیم. ولی چند نفرمون اگر معتقدیم با شناخت و مطالعه مسلمون شدیم؟ فرق هم نداره، اسلام نه، هرچیز دیگه ایی. ماها یاد گرفتیم همون مدلی زندگی کنیم که مادر و مادربزرگهامون و مادرمادربزرگ هامون زندگی کردن. حالا مامان بزرگ نه، پدربزرگ. فرقی نداره. همون مدلی بچه هامونو بزرگ کنیم. مادربزرگ من معتقد بود، آب کله پاچه واسه بچه مفیده، منم کیلو کیلو آب گوشت ذخیره می کنم تو فریزر خونه مون بریزم تو غذای بچه م و یه بار از خودم نپرسیدم واقعا گوشت مفیده؟! این عصاره ش که همه ی خونابه های حیوونه واقعا بچه ی منو قوی می کنه؟! حالا این وسط مسط ها هم یه خورده درس خوندیم مثلاااااا روشن فکر شدیم :))) ولی هنوز هم همون مادربزرگ 100 ساله اییم که قورمه سبزی رو مدل جد کبیره ش بزرگ میکرد و غذای دلخواه مون هم همون مدلیه. نه یه قدم اینور تر نه یه قدم اونورتر!

حالا این همه صغری کبری چیدم که بگم اگه تنها سوپ محبوب شما  سوپ جو و مرغ مادربزرگتونه این رسپی به درد شما نمی خوره این رسپی واسه آدم هایی ِ که قدرت چشایی شون رو ترجیح میدن از حالت آکبندی دربیارن و مزه های جدید تست کنن. پس اگه از "ما" نیستی، بدو برو خونه تون 


مواد لازم واسه سوپ لبو :


یک لیوان آب خنک

لبو 4/5 عدد. یا 300 گرم

سیب زمینی 600 گرم

شیر نارگیل یک قوطی

پیاز یک عدد متوسط

زنجفیل بند انگشت

سیر چند حبه 

ادویه به میزان لازم

لیمو ترش، یا نارنج دو عدد


مواد لازم واسه تزیین :

سیب زمینی 200 گرم

روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری

نمک دونه درشت 

ادویه ی فلفل دلمه ایی


فر رو با دمای 200 درجه روشن کنید. تا فر روشن میشه یه قابلمه رو پر از آب سرد کنید و سیب زمینی ها رو بذارید توش تا بپزن. تا فر گرم بشه، برید یه لیوان آب بنوشید. نعمت های زندگی که بهتون ارزونی شده و شماها فراموششون کردید رو به خودتون یادآوری کنید و خوشحال بشید. انقدر خوشحال بشید که فر شما آماده بشه! تو یه ظرف گود مقداری آب بریزید، بعد از شسته شدن فراوون لبو ها، اونها رو تو آب قرار بدید و روی ظرف رو با فویل بپیچید. و بذارید در فر داغ شده. لبوها حددداقل یک ساعت و سیب زمینی ها حداقل 45 دقیقه زمان لازم دارن تا نرم بشن. تو این فاصله هرکاری دلتون می خواد انجام بدید  تو بلندرتون، یک قوطی شیر نارگیل رو خالی کنید. (بین کرم نارگیل و شیر نارگیل مقداری تفاوت هست. من از کرم نارگیل برای سوپ و غذاهام استفاده می کنن که ضخامت بیشتری داره و بیشتر فرم خامه ایی میده به غذاتون. درنتیجه اگر کرم یا خامه ی نارگیل پیدا کردید اون رو استفاده کنید بهتره. ) پیاز رو پوست بگیرید و همراه با سیرها داخل بلندر بریزید. می تونیم ادویه ها رو هم اضافه کنیم. وقتی سیب زمینی و لبوها پخته شدن، اونها رو پوست میگیریم و داخل بلندر میریزیم.

 البته همه ی سیب زمینی ها به جز اون 200 گرمی که برای تزیین روی سوپ می خوایم استفاده کنیم. البته دل به خواهی هست. اگر سیب زمینی ها رو نشستید می تونید پوست شون رو بگیرید. بلندر رو با سرعت زیاد روشن می کنیم و اجازه میدیم همه ی مواد باهم مخلوط بشن. یکی از لیموترش ها/نارنج ها رو بعد از آب گیری داخل بلندر میریزیم و اجازه میدیم که حسابی مواد فوق باهم مخلوط بشن. 

واااای رنگش عالیه. انگار رنگ مصنوعی بهش زدم، نه؟!

بعد از مخلوط شدن اونها رو به قابلمه ی روی گاز منتقل می کنیم. اگر ضخامت سوپ مورد دل خواهتون نبود ( زیادی ضخیم بود ) می تونید مقداری آب جوش بهش اضافه کنید تا به غلظت مورد دل خواه شما در بیاد. ابتدا با شعله ی زیاد و بعد از جوش اومدن با شعله ی کم و در قابلمه رو هم میذاریم. در همین حین در قابلمه ایی روغن زیتون رو می ریزیم، سیب زمینی های باقی مونده رو درشت نگینی خورد می کنیم و همراه با ادویه ها در روغن سرخ می کنیم تا دو طرف اونها کمی قهوه ایی و کریسپی بشه.


 این مرحله دل به خواهی هست و اگر می خواید غذای خیلی رژیمی داشته باشید می تونید از سرخ کردن اونها پشیمون بشید و سیب زمینی های آب پز رو همراه با کمی ادویه روی سوپ بریزید. بعد از نیم ساعت با حرارت پایین سوپ شما آماده ست. یادتون باشه هر از گاهی سوپ رو هم بزنید تا قابلمه ته نگیره. برای سرو کردن سوپ می تونید از یک عدد باگت خونگی داغ، و نارنج/لیمو ترش کمک بگیرید. سوپ من چون خیلی رقیق بود سیب زمینی ها غرق شدن 




سبز باشید 

نظرات 2 + ارسال نظر
sara چهارشنبه 5 اسفند 1394 ساعت 16:09 http://sarahr1234.persianblog.ir

مرسی رزالین جان از لطفتون خیلی خوشحال شدم از جوابتون

sara چهارشنبه 5 اسفند 1394 ساعت 09:36 http://sarahr1234.persianblog.ir

رزالین عزیز سلام

من هم گیاهخوارم و طرفدار پر و پا قرص اینستاگرام شما هستم ولی خودم اینستاگرام ندارم و نمینونم اونجا برات کامنت بذارم و بگم چقدرررررررر خوندن کپشناتو دوست دارم...

تو یکی از کامنتا دیدم که گفتی بچه های گیاهخوار تو تلگرام گروه دارن اگه ممکنه میشه برام شمارتو بذارم تا منو عضو کنی اونجا لطفا؟

سحر جان لطف کن بالای قسمت تلگرام این رو سرچ کن : @giahitarin

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد